Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Αλυσόδεσαν εναν λαό για 50 τουλάχιστον χρόνια..

και..πανηγυρίζουν για τη διάσωση των τραπεζιτών!Έρχεται μνημόνιο,εμπράγματες εγγυήσεις,επιλεκτική χρεοκοπία με απρόβλεπτες συνέπειες και ..σχέδιο Μάρσαλ για να συνεχιστεί το φαγοπότι τραπεζιτών και μεγάλων εμποροβιομήχανων.
Το νέο πακέτο βοήθειας συνολικού ύψους 160 δισ ευρώ με μείωση του επιτοκίου στο 3,5% θα οριστικοποιηθεί με νέα δανειακή σύμβαση, δηλαδή με νέο Μνημόνιο άγνωστου τη στιγμή αυτή περιεχομένου που θα κληθούν να πληρώνουν χωρίς αντίρηση και με σκυμένο το κεφάλι οι πολίτες τα επόμενα 30 έως 50 χρόνια!

Τίθεται σε εφαρμογή το αποκαλούμενο νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα, με έμφαση στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις των οικονομικά ισχυρών και παραπέρα εξαθλίωση των μη ανέργων πολιτών που ακόμα θα εργάζονται,με μεροκάματα και μισθούς πείνας.

Σημειώνεται ότι το πρώτο σχέδιο Μάρσαλ της δεκαετίας του 50 -μέσω της ανάπτυξης -έστειλε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες στις φάμπρικες της Γερμανίας,στα ορυχεία του Βελγίου στην Αυστραλία,Αμερική και Νότιο Αφρική προκειμένου να επιβιώσουν.όσο για την ανάπτυξη ποτέ δεν άγγιξε το λαό αλλά αφορούσε τις 5-10 γνωστές οικογένειες της εποχής..

Ζητούνται εμπράγματες εγγυήσεις για τη παροχή αυτής της βοήθειας που ασφαλώς αναφέρονται όχι μόνο στην αποφασισμένη γνωστή εκποίηση συγκεκριμένης δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δις,αλλά στην υποθήκευση του υπολοίπου της δημόσιας περιουσίας απο τους τοκογλύφους..

Οι διασωθέντες έλληνες τραπεζίτες επαναλαμβάνουν απο τη νύχτα ότι οι καταθέσεις είναι ασφαλείς και ότι δεν πρόκειται να πληγεί η ρευστότητα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων καθώς η ΕΚΤ θα συνεχίσει να δέχεται ελληνικά ομόλογα με την εγγύηση του Μηχανισμού Στήριξης.

Τεχνοκρατικά,από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής:

Οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν και από του τρεις οίκους αξιολόγησης να υποβαθμίσουν την Ελλάδα στην κατηγορία selective default.

Πιο συγκεκριμένα η S&P αναμένεται να υποβαθμίσει την Ελλάδα σε καθεστώς selective default ενώ η Fitch θα ακολουθησει βάζοντας την χώρα σε restricted default που ουσιαστικά είναι η ίδια κατηγορία με διαφορετική ονομασία.

Οι διεθνείς αναλυτές περιμένουν ακόμα και την Moody’s να ανακοινώσει ότι η Αθήνα είναι σε επιλεκτική στάση πληρωμών παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος οίκος αξιολόγησης δεν έχει συγκριμένη κατηγορία στις αξιολογήσεις του για την επιλεκτική πτώχευση.

Η εξέλιξη αυτή θα σημαίνει για τις διεθνείς κεφαλαιαγορές ότι η Ελλάδα «πτώχευσε» ως εκδότης αλλά θα υποβαθμιστούν μόνο κάποια από τα ομολόγα της και όχι το σύνολο.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) εκτιμάται ότι θα εγγυηθεί τα ελληνικά ομόλογα για όσο το ελληνικό δημόσιο θα τελεί σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας, ούτως ώστε από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις ελληνικές τράπεζες, ανέφεραν σήμερα μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες.

Η συνεισφορά των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας, κυρίως των ιδιωτικών τραπεζών, στο σχέδιο νέου δανεισμού της Ελλάδας, αναμένεται να εκληφθεί ως επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας από τους οίκους αξιολόγησης, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Η επιλεκτική χρεοκοπία θα διαρκέσει μερικές ημέρες μόνο, είπε μία από αυτές τις διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Εάν τα μέτρα με τα οποία συμμετέχουν οι ιδιώτες στο νέο δανεισμό, μειώσουν το ελληνικό χρέος, τότε τα ελληνικά ομόλογα θα μπορούσαν να βγουν γρήγορα εκ μέρους των οίκων αξιολόγησης από την κατηγορία επιλεκτική χρεοκοπία.

Αλλά κατά το χρονικό αυτό διάστημα η ΕΚΤ --θεωρητικά-- δεν θα αποδέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση δανεισμού στις ελληνικές τράπεζες.

Οι ελληνικές τράπεζες λειτουργούν σήμερα με ροή κεφαλαίων από την ΕΚΤ, κυρίως χάρη στις εγγυήσεις με τη μορφή ελληνικών ομολόγων. Κινδυνεύουν να αναγκαστούν αυτές να προβούν σε στάση πληρωμών, ελλείψει υποστήριξης από την ΕΚΤ.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα μπορούσε να εγγυηθεί τα ελληνικά ομόλογα και με αυτό το τρόπο η ΕΚΤ παρά ταύτα θα τα αποδέχεται και θα συνεχίσει να δανείζει τις ελληνικές τράπεζας, είπαν οι διπλωματικές αυτές πηγές.

Σε περίπτωση επιλεκτικής χρεοκοπίας που θα διαρκούσε μερικές ημέρες, ένας από τους διπλωμάτες υπολόγισε ότι θα απαιτηθούν ως εγγυήσεις 20 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε περίπτωση όμως που διαρκούσε περισσότερο;


stopcartel Newsdesk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου