Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Μπορεί να κατασχέσει η τρόικα τα αποθέματά μας σε χρυσό στην ΕΚΤ;

χρυσο, τροικα, xriso, troika
Κοίτα να δείς ερώτηση που έκανε ο Γιάννης Ιωαννίδης !
Ε, καλά δεν την έγραψε και ...ολομόναχος, αλλά οι συνεργάτες του, παίρνουν άριστα.
Δείτε την:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα : Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης

Στη Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης, που υπέγραψε την 8η Μαϊου 2010 η Κυβέρνηση μαζί με τις Κυβερνήσεις των λοιπών κρατών - μελών της Ευρωζώνης, περιέχεται πληθώρα λεόντειων όρων και διατάξεων σε βάρος της Ελλάδος, που παραβιάζουν την αρχή της συμβατικής και αναλογικής ισότητας.

Παραβιάζουν επίσης θεμελιώδεις αρχές και κανόνες του Συντάγματός μας, του Ευρωπαϊκού και του Διεθνούς Δικαίου και γενικά ευτελίζουν τη χώρα μας ως δανειστή και επιπλέον απειλούν σοβαρά τα κυριαρχικά δικαιώματά μας.
undefined
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, προβλέπονται :

α) Η παραίτηση, εκ μέρους της Ελλάδος, αμετάκλητα και χωρίς όρους, από κάθε ασυλία εθνικής κυριαρχίας.

β) Η καθολική δέσμευση, υπέρ των δανειστών, του συνόλου της δημόσιας περιουσίας, ακόμα και των αγαθών που προορίζονται για την εθνική άμυνα και την ασφάλεια του κράτους καθώς και των μνημείων ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς. Δύνανται δηλαδή να τα κατασχέσουν, να τα πουλήσουν και να εισπράξουν το τίμημα.

γ) Το δικαίωμα των δανειστών να μεταβιβάσουν τα δικαιώματά τους από τη Σύμβαση σε τρίτο μέρος (κράτος, οργανισμό ακόμα και εταιρεία).

Ακολουθούν τα σχετικά αποσπάσματα από την επίσημη ελληνική μετάφραση :

Άρθρο 14:

(1) Η παρούσα Σύμβαση καθώς και κάθε εξωσυμβατική υποχρέωση που τυχόν προκύψει από την παρούσα ή σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο.

(3) Οι αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πλήρως δεσμευτικές και εκτελεστές από τα συμβαλλόμενα μέρη.

(4) Οι Δανειστές μπορεί να εκτελέσουν ή να επιδιώξουν να εκτελέσουν οποιαδήποτε απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ορίζεται στην παρούσα ή άλλα δικαιώματα κατά του Δανειολήπτη στα δικαστήρια της χώρας του Δανειολήπτη.

(5) Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος

Άρθρο 13 :

(1) Οποιαδήποτε εκχώρηση και μεταβίβαση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων κάποιου Δανειστή, η οποία επιτρέπεται βάσει του Άρθρου 2, ισχύει ως εξής: ο πρώην Δανειστής, ο νέος Δανειστής και οι υπόλοιποι Δανειστές υπογράφουν σύμβαση εκχώρησης σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος 6 (Σύμβαση Εκχώρησης) και κατά την ημερομηνία που αυτή εκτελείται από όλα αυτά τα μέρη και υπόκειται στην πληρωμή των σχετικών οφειλόμενων ποσών σύμφωνα με την εκχώρηση και μεταβίβαση αυτή: (i) ο υφιστάμενος Δανειστής εκχωρεί εξ ολοκλήρου τα δικαιώματά του σχετικά με τα Δάνεια και τη Σύμβαση που προβλέπεται να εκχωρηθεί βάσει της Σύμβασης Εκχώρησης• (ii) ο υφιστάμενος Δανειστής αποδεσμεύεται από τον Δανειολήπτη και τους λοιπούς Δανειστές από τις υποχρεώσεις του βάσει της παρούσας Σύμβασης κατά την αναλογία των Δανείων που εκχωρούνται και προβλέπεται να αποτελούν αντικείμενο της Σύμβασης Εκχώρησης (οι Σχετικές Υποχρεώσεις)• και (iii) ο νέος Δανειστής αναλαμβάνει προς τον Δανειολήπτη και τους λοιπούς Δανειστές υποχρεώσεις ισοδύναμες με τις Σχετικές Υποχρεώσεις και (αν δεν είναι ήδη Δανειστής) γίνεται μέρος της παρούσας Σύμβασης ως Δανειστής. Αντίγραφο κάθε Σύμβασης Εκχώρησης χορηγείται αμελλητί στην Επιτροπή και οι Δανειστές γνωστοποιούν αμελλητί στον Δανειολήπτη κάθε παρόμοια Σύμβαση Εκχώρησης και την εκχώρηση που πραγματοποιείται βάσει αυτής.

(2) Παρά το ανωτέρω Άρθρο 13 (1), κάθε εκχώρηση και μεταβίβαση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων κάποιου Δανειστή σύμφωνα με το Άρθρο 2(4)(β) τίθεται σε ισχύ χωρίς να χρειάζεται προηγούμενη γραπτή συναίνεση όλων των Δανειστών με τον όρο ο πρώην Δανειστής να πληροφορεί αμελλητί τους λοιπούς Δανειστές και την Επιτροπή για την εκχώρηση ή/και μεταβίβαση αυτή.

Ύστερα από τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Από πού προκύπτει ότι οι δανειστές μας ΔΕΝ έχουν την δυνατότητα από τη Δανειακή Σύμβαση, σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης αποπληρωμής των τοκοχρεολυσίων, να κατασχέσουν οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο της Πατρίδας μας, όπως για παράδειγμα: ακίνητη περιουσία, μετοχές σε ΔΕΚΟ, αποθέματα χρυσού κατατεθειμένα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ή αμυντικό εξοπλισμό όπως τεθωρακισμένα και φρεγάτες ;

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Ημερομηνία: 27 Μαίου 2011
πηγη:www.axortagos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου