Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Ντε φάκτο χρεοκοπία βλέπει η Σλοβάκα πρωθυπουργός..

H Ελλάδα, που αγωνίζεται να ξεφύγει από τη χρηματοπιστωτική κατάρρευση, είναι εκ των πραγμάτων σε πτώχευση και στη ευρωζώνη αναζητούν τρόπους να ελαχιστοποιήσουν τις συνέπειες και τη μεταδοτικότητα σε άλλες χώρες, δήλωσε η Σλοβάκα πρωθυπουργός Iveta Radicova σήμερα.
Οι χώρες της ευρωζώνης συζητούν ένα νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει έως και 30 δισ. ευρώ από τον ιδιωτικό τομέα, τα οποία όμως θα δωθούν μετά τη θέσπιση περικοπών δαπανών και αυξήσεων φόρων για να μειωθεί το γιαγαντιαίο χρέος της.

"Η Ελλάδα, εκ των πραγμάτων, είναι σε πτώχευση," είπε η Radicova σε μια συζήτηση σε ραδιόφωνο της Σλοβακίας.
"Σήμερα, ψάχνουμε τρόπους για το πώς να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις από την αυτήν πραγματικότητα σε άλλα κράτη μέλη της ευρωζώνης", πρόσθεσε.
Η Radicova δήλωσε στο Reuters τον Μάιο ότι, η αναδιάρθρωση του χρέους στην Ελλάδα θα ήταν αναπόφευκτη .
Η Slovakia της, η δεύτερη φτωχότερη χώρα της ζώνης του ευρώ η οποία υιοθέτησε το νόμισμα, το 2009, αρνήθηκε να συμβάλλει στο πρώτο πακέτο ενίσχυσης της Ελλάδας 110 δις ευρώ .
Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα μια δεύτερη διάσωση ενός παρόμοιου μεγέθους, για να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της μέχρι το τέλος του 2014, όταν ελπίζει να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές για χρηματοδότηση.
Η Radicova, οδηγώντας μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που έχει υποσχεθεί ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια λιτότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επανέλαβε ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει την εργασία της πρώτα, για να κερδίσει την εμπιστοσύνη και για την αποδέσμευση κεφαλαίων, για να αποφευχθεί μια δημοσιονομική καταστροφή.
Ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Juergen Stark δήλωσε την Παρασκευή ότι, το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας δίνει στην Αθήνα μια «τελευταία ευκαιρία» στην κρίση του χρέους της, καθώς τα προγράμματα ενίσχυσης δεν μπορεί να συνεχιστούν επ 'άπειρον.

http://in.news.yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου