Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Μίκης Θεοδωράκης: «Θα βγάλουν και εμένα στο σφυρί»;

Η κυβέρνηση δεσμεύει την εθνική μας ακεραιότητα, υπογράμμισε από την Αριστοτέλους ο επικεφαλής της «Σπίθας». Ασφυκτικά γεμάτη η πλατεία
Picture 0 for Μίκης Θεοδωράκης: «Θα βγάλουν και εμένα στο σφυρί»;

του Φώτη Λόλα

lolas@voria.gr

Για ξεπούλημα της εθνικής ακεραιότητας έκανε λόγο, κατά την ομιλία του στην πλατεία Αριστοτέλους, η οποία γέμισε με πάνω από 10.000 κόσμο, ο επικεφαλής της «Σπίθας», Μίκης Θεοδωράκης. «Δεν υπήρξε άλλη περίοδος με τόσους πολλούς ραγιάδες που προτίθενται να πουλήσουν τον λαό για μια καρέκλα», υπογραμμίζει ο διάσημος μουσικοσυνθέτης, ενώ αναφερόμενος σε μια παλαιότερη συνομιλία που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας επισημαίνει: «Ο Βενιζέλος μου έλεγε παλαιότερα ότι είμαι εν ζωή μνημείο του Ελληνισμού. Λέτε να με βγάλουν και εμένα στο σφυρί και να με πουλήσουν στο χαρέμι του πασά - Γιούνκερ»;

Ξεκίνησε την ομιλία του με την φράση «Πάλης ξεκίνημα. Νέοι αγώνες», ενώ χαρακτήρισε "οδηγό ελπίδας" τα νιάτα που έχουν ξεχυθεί στις πλατείες, καλώντας τους πολίτες να ξεχυθούν στους δρόμους και να μην αφήσουν να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο. «Επιχειρούν να διαγράψουν την εθνική μας ταυτότητα, την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά», υπογράμμισε, χαρακτηρίζοντας τη Θεσσαλονίκη "ιστορικό μετερίζι", που στέλνει μήνυμα στην Αθήνα να μην πει ναι «στο νέο έγκλημα σε βάρος του λαού και της πατρίδας».

«Μέσω του Μνημονίου επιχειρείται η συντριβή του κοινωνικού ιστού και η μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα εξαθλιωμένων και ανέργων, ώστε να μην προβάλλει αντίσταση στα ξένα αρπακτικά», υπογράμμισε ο διάσημος μουσικοσυνθέτης, συμπληρώνοντας: «Αν κατεβούμε αυτό το σκαλοπάτι, μετά θα είναι πολύ δύσκολος ο δρόμος της επιστροφής. Μας θεωρούν ηλίθιους όταν λένε ότι θα μας σώσουν με τη βοήθεια των ξένων».

Ανέφερε ότι ο Γ.Παπανδρέου είχε προσυμφωνήσει με το ΔΝΤ για να το φέρει στη χώρα και για αυτό έκανε δηλώσει με στόχο να τρομάξει τις αγορές, να ανεβούν τα επιτόκια και να υπάρξει οικονομική ασφυξία στη χώρα. «Η σημερινή πολιτική θα καταλήξει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας», επεσήμανε.

Χαρακτήρισε τις ιδιωτικοποιήσεις ως «πρόγραμμα δημόσιου πλειστηριασμού», υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για «σαρωτικό σχέδιο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας».

Σχετικά τέλος με την πρόταση του δήμαρχου Θεσσαλονίκης, να μην πραγματοποιηθεί η ομιλία στην Αριστοτέλους, τόνισε: «Πήγε να μου χαμηλώσει το μαξιλαράκι ο Μπουτάρης».

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν πάνω από 10.000 άτομα με πανό που έγραφαν «Ρε Ουστ», «Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου για το παράνομο χρέος», καθώς και ελληνικές σημαίες. Κατά την ομιλία του κ. Θεοδωράκη ακούγονταν συνθήματα όπως «Κλέφτες - κλέφτες» και «Αέρα, αέρα να φύγει η χολέρα».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλίες των Κώστα Ζουράρι και Γ.Κασιμάτη, ενώ θα ακολουθήσει και η ομιλία του Μ.Θεοδωράκη. Η συγκέντρωση θα ολοκληρωθεί με τραγούδια από τον Μ.Μητσιά.

Πανό που είχε αναρτηθεί προερχόταν από κατοίκους της Χαλκιδικής που αντιτίθεται στη δημιουργία μεταλλείων Χρυσού. «Η Χαλκιδική κινδυνεύει. Αντισταθείτε. Όχι στα μεταλλεία χρυσού», αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου