Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Κι άλλος Γερμανός θέλει να μας βγάλει απ’ το ευρώ

undefinedΑκόμη μια φωνή από την Ευρώπη, και ειδικότερα από τη Γερμανία, επισημαίνει τις… λυτρωτικές διαστάσεις που θα είχε για την Ένωση, ενδεχόμενη αποπομπή της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, επιτείνοντας με τον τρόπο αυτό το ήδη βεβαρημένο για τη χώρα μας κλίμα.

Ο «δράστης» λέγεται Γκέοργκ Νισλαϊν, και θεωρείται εκ των ανερχόμενων αστέρων του CDU, δηλαδή του γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ, στο εσωτερικό του οποίου περισσεύουν οι ζυμώσεις και οι συγκρούσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με την Ελλάδα.

Ο κ. Νισλαϊν λοιπόν, απευθύνει επί της ουσίας έκκληση προς τη Γερμανίδα Καγκελάριο, να ασκήσει πίεση στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να αποφασιστεί η επιλογή της ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας, που θα οδηγούσε φυσικά τη χώρα μας έξω από τη ζώνη του ευρώ.

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντά της, εάν άφηνε το ευρώ και επέστρεφε στο καθεστώς της δραχμής. Και το ευρώ από την πλευρά του, θα ήταν καλύτερα χωρίς την Ελλάδα. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξει μια ειλικρινής, δημόσια συζήτηση», δήλωσε ο Γκέοργκ Νισλαϊν, ο οποίος πάντως δίνει στην Ελλάδα… δικαίωμα στην επιλογή। «Δεν θα πρέπει να τους πετάξουμε εμείς έξω, αλλά να αποφασίσουν μόνοι τους οι Έλληνες, αφού φυσικά έχουν όλα τα στοιχεία στα χέρια τους. Τα στοιχεία για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας», ήταν τα λόγια του κ. Νισλαϊν.

πηγη:www.statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου