Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ο Σπύρος Σημίτης στο πλευρό του Βενιζέλου

undefinedΗ μετακίνηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών, και το νέο πολιτικό ξεκίνημα το οποίο επιχειρεί να σηματοδοτήσει η Κυβέρνηση Παπανδρέου, έχει κινητοποιήσει όλες τις «φυλές» του ΠΑΣΟΚ.

Μπορεί λοιπόν η άρνηση του Λουκά Παπαδήμου να αναλάβει το Γενικό Λογιστήριο, να σχετίστηκε από πολλούς με αποστασιοποίηση της ομάδας των «εκσυγχρονιστών» και προσωπικά του Κώστα Σημίτη, από την κοινή προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ, ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Σπύρος, όμως, φαίνεται να προστρέχει στο πλευρό του νέου αντιπροέδρου.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο Σπύρος Σημίτης, ο οποίος συνδέεται με σχέσεις εκτίμησης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έχει προτείνει στον Υπουργό Οικονομικών να τον συνδράμει στο έργο του Γερμανός καθηγητής οικονομίας, τον οποίο γνωρίζει καλά ο κ. Σημίτης.

Ο συγκεκριμένος καθηγητής χαίρει αναγνώρισης στη Γερμανία, και ανήκει στους «γκουρού» της οικονομικής σκέψης του Βερολίνου, που επηρεάζουν την Άνγκελα Μέργκελ και συνομιλούν απευθείας με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Για όσους είναι παρατηρητικοί άλλωστε, δεν ήταν τυχαίο το εγκάρδιο καλωσόρισμα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παπανδρέου διατηρεί παραδοσιακά διαύλους επικοινωνίας με τη γερμανική πολιτική σκηνή, καθώς και την ακαδημαϊκή κοινότητα του Βερολίνου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα πρώτα τηλεφωνήματα που έκανε μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ήταν προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε। Με τον οποίο συμφώνησαν να τα λένε συχνά για την εξέλιξη του ελληνικού θέματος.

πηγη:www.statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου