Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΠΩΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ "HEDLEY

Στις 150 σελίδες του παραπεμπτικού βουλεύματος αναφέρεται για τη «λειτουργία του μηχανισμού εξαπάτησης των επενδυτών»:

*Εμπνευστής και καθοδηγητής των υπολοίπων είναι ο Βασίλης Τσιτσιρίγγος, που ίδρυε εταιρείες χρησιμοποιώντας χρήματα επενδυτών, τα οποία με εντολές του τοποθετούνταν σε λογαριασμούς που ήλεγχε και κινούσε ο ίδιος.


*Αφού εξασφάλισε το 1997 άδεια εγκατάστασης γραφείων στην Ελλάδα για την Hedley κι έχοντας ιδρύσει ένα εκτεταμένο δίκτυο off shore εταιρειών, μεταξύ των οποίων η Goldsmith Investments LTD», με πλήθος συνεργατών και ασφαλιστικών πρακτόρων, ήλθαν σε επαφή με πλήθος επενδυτών στους οποίους παρέστησαν ότι η Hedley είναι φερέγγυα εταιρεία με παραρτήματα στο εξωτερικό, κυρίως στο Λονδίνο, διεθνούς φήμης αλλοδαπή επιχείρηση παροχής επενδυτικών υπηρεσιών και έχει τη νόμιμη δυνατότητα να συμβάλλεται για λογαριασμό πελατών σε διατραπεζικές αγορές ιδιαίτερα στην αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων και συναλλάγματος.

Ακόμη ότι οι συνεργαζόμενες OVB Ελλάς και Hedley Finance LTD έχουν άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να διενεργούν διαμεσολαβητικές πράξεις για τη διάθεση του αμοιβαίου κεφαλαίου Goldsmith Fund το οποίο προωθεί η Goldsmith Investment LTD, που διαθέτει άδεια για τη διάθεση του αμοιβαίου κεφαλαίου. Με την κατάθεση των χρημάτων από τους επενδυτές τους έστελναν ευχαριστήριες επιστολές της Goldsmith και ενημερωτικούς πίνακες για την τρέχουσα κατάσταση των λογαριασμών τους... Σε μερικούς απέδιδαν κάποια ποσά ως προερχόμενα δήθεν από τόκους επενδύσεων έτσι ώστε να φαίνεται ότι αποδίδει, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να μην ζητούν ρευστοποίηση κεφαλαίων αλλά να προβαίνουν σε επανεπένδυσή τους.

*Ομως Hedley και Goldsmith -και οι παρόμοιες δορυφορικές εταιρείες τους- δεν είχαν δικά τους περιουσιακά στοιχεία,οι διευθύνσεις και τα τηλέφωνα που αναφέρονταν ως έδρα τους στο Λονδίνο ήταν ανύπαρκτα... Ουσιαστικά χρησιμοποιούσαν ένα σύστημα εναλλασσόμενων offshore προκειμένου οι επενδυτές να μην αντιλαμβάνονται την παράνομη δραστηριότητά τους. Η άδεια μάλιστα που είχε η Hedley της απαγόρευε την εντός Ελλάδος δραστηριότητα. Και βέβαια όλα τα επενδυτικά τους προγράμματα ήταν απατηλά. Οι δε αποδόσεις προς τους επενδυτές ήταν απλώς χρήματα άλλων επενδυτών.

*Ως διευθυντής-συνδιαχειριστής της Hedley εμπλέκεται ο Δημήτρης Τσιτσιρίγγος, που υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση με την απάτη, καταλογίζοντας την ευθύνη στον αδελφό του, Βασίλη. Επικαλείται ότι «πρώτος κατήγγειλα την παράνομη δράση της εταιρείας, στέλνοντας ανώνυμες καταγγελίες (τα έτη 2001,2002) και δίνοντας πρώτος μαρτυρική κατάθεση στο ΣΔΟΕ».

Είναι αυτός που ζητάει την εκτύπωση αποδεικτικών στοιχείων (44 CD που κατασχέθηκαν στα γραφεία της Hedley), για τα οποία γίνεται επίκληση στο πόρισμα του ΣΔΟΕ και που υπέβαλε την αγωγή κακοδικίας.

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ

ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου