undefined

Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν από τις 6 απόψε το απόγευμα στο Λευκό Πύργο. Με ρυθμικά χειροκροτήματα και σφυρίχτρες, το συγκεντρωμένο πλήθος διαδήλωσε την «αγνάκτηση» του για την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας, ενώ πολλοί παραμένουν στο χώρο μέχρι και αυτήν την ώρα. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στο Σύνταγμα, και σε κεντρικές πλατείες των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας.

Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης στο Λευκό Πύργο ήταν «Φέρτε πίσω τα λεφτά». Νωρίτερα κάποιοι τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο ενώ στα πανό αναφέρεται «Για τα άσχημα αυτού του κόσμου δεν φταίνε μόνο οι πράξεις των κακών αλλά και η απραξία των καλών», «Ερχόμαστε Ένωσις Ριγμένων Χολωμένων Οργισμένων Μονίμως Αδικημένων αλλά Συνειδητοποιημένων και Τολμηρών Ελλήνων», «Έξω οι πολιτικοί που είναι μισθοφόροι και αισχροί δολοφόροι».

Οι περισσότεροι από 5.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν λίγο πριν καθιστική διαμαρτυρία στη Λεωφόρο Νίκης, καλώντας όλους τους Θεσσαλονίκεις με το σύνθημα «Ελάτε τώρα» ενώ φωνάζουν ρυθμικά και τα συνθήματα «Δεν σας θέλει ο λαός, ελικόπτερα και μπρος», «Να μην γυρίσει να μείνει στο Παρίσι», «Η τώρα ή ποτέ, ξεσήκωμα λαέ», «Λαέ πολέμα, σου πίνουνε το αίμα», «Έχω η τρόικα και το ΔΝΤ, εδώ είναι Ελλάδα, να φύγετε αλλού».

Νωρίτερα οι διαδηλωτές είχαν προχωρήσει σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου με αποτέλεσμα να διακοπεί για πέντε λεπτά η κυκλοφορία από την Λεωφόρο Νίκης προς τη Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Διαμαρτυρία μέχρι το πρωί

Αυτή τη στιγμή, αρκετοί από τους διαδηλωτές συζητούν το ενδεχόμενο να παραμείνουν στο Λευκό Πύργο έως αύριο το πρωί, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι πρότειναν να πραγματοποιείται καθημερινά αυτή η «συγκέντρωση αγανάκτησης». Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι ακόμα και τώρα πλήθος κόσμου φτάνει στο σημείο για να ενώσει τη φωνή του με τους υπόλοιπους «αγανακτισμένους».

Στην Αθήνα

Θετικά ανταποκρίθηκαν και οι πολίτες της Αθήνας στο κάλεσμα, να συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα και να διαδηλώσουν αλά ...ισπανικά.

undefined

Χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νέοι, πλημμύρισαν την κεντρική πλατεία της Αθήνας, δηλώνοντας ειρηνικά αγανάκτηση για τα μέτρα λιτότητας. Στην εντυπωσιακή συγκέντρωση των «αγανακτισμένων» πολιτών, χωρίς την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, ακούστηκαν σποραδικά συνθήματα κατά τη κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, ενώ αναρτήθηκαν και πανό υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος.

undefined

πηγη:www.agelioforos.gr