Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ακάθεκτο συνεχίζει το ράλι το ευρώ - Πάνω από τα 1,49 δολ - Εκτιμήσεις για 1,60 -1,70 δολ.

Με τα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα 18 μηνών "φλερτάρει" πλέον το ευρώ έναντι του δολαρίου, παρά τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για την πορεία της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.
Σημαντική στήριξη στο ευρώ παρέχει η έντονη φημολογία ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean-Claude Trichet, δρομολογεί νέα αύξηση του βασικού επιτοκίου.
Αυτή την ώρα το ευρώ ενισχύεται πάνω από το ψυχολογικό όριο του 1,49 και συγκεκριμένα στα 1,4940 δολάρια.
Το ευρώ ενισχύεται έναντι των 14 από τα 16 βασικότερα νομίσματα παγκοσμίως.
«Η ΕΚΤ έχει ήδη αναφέρει πολλές φορές ότι δίνει μεγάλη βαρύτητα, σε αντίθεση με τη Fed, στη διαμόρφωση του πληθωρισμού και στον στόχο που έχει τεθεί. Εάν δεν ήταν αυτής της τακτικής η ΕΚΤ το ευρώ δε θα ενισχυόταν τόσο πολύ, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Steven Barrow της Standard Bank.
Ο συνδυασμός της μακράς περιόδου χαμηλών επιτοκίων στις ΗΠΑ με την αύξηση των επιτοκίων σε Ασία και Ευρώπη, θα μπορούσε να προκαλέσει κρίση του αμερικανικού δολαρίου, υποστηρίζει από την πλευρά του ο Steen Jakobsen, Chief Economist της Saxo Bank. Σύμφωνα με τον Jakobsen ο συνδυασμός αυτός μπορεί να επιταχύνει τη σημερινή αδυναμία των ΗΠΑ, ενώ εάν η μεταβλητότητα αρχίσει να αυξάνεται η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου μπορεί να φτάσει στο 1,60 ή και 1,70.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου