Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Γ. Ευστρατιάδης: Η MIG θα συμμετάσχει ενεργά στις αποκρατικοποιήσεις του δημοσίου – Παρασκηνιακώς συζητείται η αναδιάρθρωση του χρέους…

Στις αποκρατικοποιήσεις που σχεδιάζονται η MIG θα εκδηλώσει ενδιαφέρον και αυτόνομα ή συνεργαζόμενη με την Veolia θα συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς που θα υπάρξουν με έμφαση στην διαχείριση υδάτων, απορριμμάτων αλλά και στα ακίνητα που θα δοθούν προς αξιοποίηση από το δημόσιο αναφέρει σε δηλώσεις του ο Γιώργος Ευστρατιάδης Γενικός Διευθυντής της Marfin Investment Group στο www.bankingnews.gr.
Αναφερόμενους στους λόγους της μεγάλης κεφαλαιακής ενίσχυσης ο κ Ευστρατιάδης επισήμανε ότι η MIG θα συγκεντρώσει προσεχώς 941,5 εκατ ευρώ με τριπλό στόχο
1)Να δώσει την δυνατότητα στις εταιρίες του ομίλου να ισχυροποιηθούν περαιτέρω μέσω εξαγορών με άλλες ομοειδείς εταιρίες. Ουσιαστικά το management της MIG προαναγγέλλει deals σε κλάδους που ήδη δραστηριοποιείται ο όμιλος ενώ δεν αποκλείονται και αυξήσεις κεφαλαίου σε εταιρίες του ομίλου MIG.
2)Η περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση θα επιτρέψει στην MIG με καλύτερη διαπραγματευτική ισχύ να διεκδικήσει εταιρίες του δημοσίου που θα αποκρατικοποιηθούν.
Η MIG αυτόνομα είτε σε συνεργασία με την Veolia θα επιδιώξουν να διεκδικήσουν εταιρίες που θα ιδιωτικοποιηθούν προσεχώς.
Στην ερώτηση αν θα υπάρξει ενδιαφέρον για την ΕΥΔΑΠ ή ΕΥΑΘ ο κ Ευστρατιάδης επισήμανε ότι ο όμιλος θα εξετάσει όλες τις πιθανές και δυνατές περιπτώσεις.
3)H MIG θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί ευκαιρίες που θα προκύψουν από τις πωλήσεις μη τραπεζικών δραστηριοτήτων από ακίνητα, ξενοδοχεία έως θυγατρικές με στόχο να ισχυροποιηθεί σε μια περίοδο που θα προκύψουν ευκαιρίες.
Η MIG διαθέτει ρευστότητα πάνω από 500 εκατ και η κεφαλαιακή θωράκιση των 941,5 εκατ θα δώσει προβάδισμα στον όμιλο έναντι του ανταγωνισμού.
Ο Γενικός Διευθυντής του ομίλου τόνισε με νόημα ότι οι εταιρίες με ισχυρή ρευστότητα θα είναι αυτές που δεν θα κινδυνεύσουν να κλείσουν στο μέλλον και η MIG στον τομέα αυτό εμφανίζει ισχυρό πλεονέκτημα.
Ο κ Ευστρατιάδης ερωτήθηκε και για την πολιτική του ομίλου για τις υποαξίες από τις συμμετοχές.
Η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη «δεν θέλαμε ο όμιλος να μην αποτιμάται στην πραγματική του αξία και αποφασίσαμε να πάρουμε όλη την ζημία η οποία ναι μεν ήταν μεγάλη αλλά απόλυτα επιβεβλημένη και αναγκαία.
Η MIG πέρασε το μήνυμα ότι δεν κρύβει την πραγματική αξία και στρατηγικά ήταν ορθή κίνηση σε μια περίοδο μεγάλης κρίσης να αποτιμάται ορθολογικά ο όμιλος.
Η εσωτερική αξία βρίσκεται στα 2,7 ευρώ και η τρέχουσα τιμή της μετοχής στα 0,75 ευρώ ανέφερε ο κ Ευστρατιάδης αλλά πλέον γνωρίζουμε πλέον ότι η πραγματική αξία είναι στα 2,7 ευρώ.
Στην ερώτηση αν εκτιμά ότι η Ελληνική οικονομία εξετάζει αναδιάρθρωση χρέους ο Γενικός Διευθυντής της MIG τόνισε ότι παρασκηνιακώς είναι αδύνατο να μην εξετάζεται και αυτό το ενδεχόμενο.
Όλοι προετοιμάζονται γι’ αυτό πολλώ δε μάλλον η Κυβέρνηση που διαχειρίζεται το χρέος.
Προφανώς και η λύση αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί τώρα, θα προηγηθεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό για το ποια πορεία θα πάρει το κράτος.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου