Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Το απόλυτο χάος στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ - Οι βουλευτές στα όρια τους και η κυβέρνηση τρέμει τις συνέπειες


- Κόκκινο πανί για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου
- Βουλευτής δήλωσε πως εάν είχε σήμερα δελτία ειδήσεων η κυβέρνηση θα είχε πέσει
- Νέο κρούσμα ανταρσίας και από τον Απόστολο Κακλαμάνη: "Μη θεωρείτε δεδομένη την ψήφο μου"
- Βάσω Παπανδρέου: "Δεν ψηφίζω, εάν είναι έτσι να νομιμοποιήσουμε και τα ναρκωτικά"

Απόλυτο χάος είναι οι λέξεις που περιγράφουν την εικόνα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, καθώς πλέον οι βουλευτές φαίνεται να έχουν ξεπεράσει τα όριά τους και να έχουν στήσει για τα καλά αντάρτικο, με την κυβέρνηση πλέον να τρίζει συθέμελα.

Το έλα να δεις έγινε στην ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των βουλευτών και του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου. Την ώρα που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρουσίαζε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια σύσσωμοι οι βουλευτές του κόμματός του ζήτησαν να το πάρει πίσω. Αυτό αιφνιδίασε τον κ.Παπακωνσταντίνου ο οποίος ενημέρωσε για όλα όσα έγιναν τον πρωθυπουργό.

Η Βάσω Παπανδρέου απευθυνόμενη στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου είπε σε έντονο ύφος: «Δεν το ψηφίζω». Το χαρακτήρισε στυγνό εισπρακτικό μέτρο και τόνισε: «Αν είναι έτσι να νομιμοποιήσουμε τα ναρκωτικά και την πορνεία για να έχει έσοδα το κράτος».

Ο Γιάννης Αμοιρίδης είπε ότι: «Δεν είναι ηθικό», ενώ ο Γιώργος Φλωρίδης είπε: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι σημαντικό κομμάτι της διαβούλευσης. Γιατί μας ξεχνάτε;».

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου απάντησε: «Ο τζόγος υπάρχει. Γιατί να μην εισπράττει το κράτος 700 εκ. ευρώ ετησίως; Τι θέλουμε να γίνουμε Βόρεια Κορέα, να τα απαγορεύσουμε όλα;».

Ο Δημήτρης Λιτζέρης, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέβασε τους τόνους και απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών είπε: «Μας κοροϊδεύετε όταν λετε ότι θα εισπράξετε 700 εκατομμύρια ευρώ, όταν μόνο το πηγαινέλα για τις διατυπώσεις στις Βρυξέλες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μας πάρει ένα χρόνο. Σε μια χώρα που μπαινοβγαίνει ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας, μας λες ότι θα ελέγξεις τον τζόγο χωρίς ρυθμιστική αρχή; Είσαι σίγουρος ότι θα είσαι υπουργός του χρόνου όταν θα ρέει το χρήμα;».

Στο τέλος, ο Γιώργος Παπακωνταντίνου είπε: «Αυτό που γίνεται με υπερβαίνει. Θα το πάω στον πρωθυπουργό. Αλλά θεωρώ ότι θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση γιατί το νομοσχέδιο έχει περάσει δύο φορές από το υπουργικό συμβούλιο».

Νέα πυρά και από τον Απόστολο Κακλαμάνη

Νέο κρούσμα ανταρσίας υπήρξε σήμερα αυτή τη φορά από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, απευθυνόμενος στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, δήλωσε πως δεν πρέπει να θεωρείται η ψήφος του δεδομένη όσον αφορά στο άρθρο για τις ποινές για τα καρτέλ।

www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου