Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Το facebook "όπλο" κατά της φοροδιαφυγής στην Ιταλία

undefinedΤο υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας θα «επιστρατεύσει» μέχρι και τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, facebook, προκειμένου να εντοπίσει φοροφυγάδες.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή της φορολογικής διεύθυνσης του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών, το ζητούμενο είναι να αξιολογηθεί η χρηματική ισχύς του καθενός. «Χρησιμοποιούμε λοιπόν κάθε μέσο που μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, από την εγγραφή σε πολυτελείς ομίλους μέχρι το facebook» δήλωσε.Όπως ανέφερε ο ίδιος, δεν πρέπει να εξακριβωθεί απλώς το πόσα λεφτά έχουν οι υπό έρευνα Ιταλοί φορολογούμενοι, αλλά το πώς τα ξοδεύουν προκειμένου να διαπιστωθεί αν δηλώνουν στην εφορία όλα τους τα εισοδήματα.

Για το σκοπό αυτό, κάτω από το «μικροσκόπιο» του υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας, θα μπουν οι φωτογραφίες, τα σχόλια φίλων και τα status updates των χρηστών του facebook αλλά και κάθε πληροφορία σχετικά με την επαγγελματική κατάσταση του ερευνώμενου φορολογούμενου, οι προτιμήσεις του για διακοπές, το τι κάνει στον ελεύθερό του χρόνο κ.ά.
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου