Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΤΕΘΗΚΑΝ ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΟΡΩΝ

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΞΥΠΝΗΣΑΝ...ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ;;;

Τρεις αιγύπτιοι πρώην υπουργοί--οι Τουρισμού, Ζουχαίρ Γκαράνα, Στέγασης Αχμεντ ελ Μαγράμπι, και Εσωτερικών Χαμπίμπ ελ Αντλι, καθώς και ο μεγιστάνας του χαλυβα Αχμεντ Εζ συνελήφθησαν σήμερα και τέθηκαν υπό κράτηση με απόφαση της Γενικής Εισαγγελίας, δήλωσε δικαστική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο. Και οι τρεις υπουργοί κατηγορούνται για υπεξαίρεση και κατασπατάληση δημόσιων πόρων, διευκρίνησε η πηγή.
Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ ελ-Aντλι τέθηκε επίσης υπό κράτηση για 15 ημέρες "για ξέπλυμα χρημάτων", σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Οι τέσσερις άνδρες, των οποίων οι λογαριασμοί πάγωσαν, απαγορεύεται να εγκαταλείψουν το αιγυπτιακό έδαφος.
Η απομάκρυνση του Χαμπίμπ ελ-Aντλι, που διασύρθηκε από μεγάλο μέρος του αιγυπτιακού πληθυσμού, είχε επίμονα ζητηθεί από τους αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές.
Το υπουργείο του έγινε ακόμη πιο μισητό, όταν η αστυνομία εξαφανίστηκε από τους δρόμους της Αιγύπτου μετά από τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στους πλιατσικολόγους.


ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου