Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

“Οι ΄Ελληνες δεν έχουν ελπίδα” λέει ο Αντ. Σαμαράς σε ξένη εφημερίδα

“Οι ΄Ελληνες δεν έχουν ελπίδα”, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη συντηρητική ισπανική εφημερίδα “El Mundo”, αναφερόμενος στην πολιτική του Γιώργο Παπανδρέου χαρακτηρίζοντάς την “πολιτικό θεατρινισμό"। Πώς ακριβώς το είπε; Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν συμφωνεί με τον πρωθυπουργό που κατηγόρησε για παρεμβατισμό το ΔΝΤ και την Ευρώπη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: -Αυτό είναι πολιτικός θεατρινισμός για να καλύψει τις καταστροφικές πολιτικές του. Αυτός ήταν που είπε στον κόσμο ότι η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα του κόσμου. Δεν μπορεί να δώσει ελπίδα στο λαό, επειδή αρνείται να αναγνωρίσει ότι η κυβέρνησή του αδυνατεί να δημιουργήσει οικονομική ανάπτυξη. Δεν πιστεύει στην ανταγωνιστικότητα, και έχει παγιδεύσει τη χώρα σε μια αυξανομένη συσσώρευση χρέους. Οι Έλληνες δεν έχουν ελπίδα.

Για το ποιος φταίει για την οικονομική καταστροφή στην Ελλάδα και αν η χώρα μπορέσει να πληρώσει το χρέος της, είπε:

-Το παλιό μοντέλο του να δανειζόμαστε χρήματα, να αγνοούμε την ανταγωνιστικότητα και το να ζούμε πέρα από τις δυνατότητες μας. Αυτό άρχισε να συμβαίνει το 1991. Τότε υπήρχε πλεόνασμα. Κυρίως, τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν άλλη τροπή με τον πατέρα του Παπανδρέου. Με αυτόν ξεκίνησε το έλλειμμα. Θα πληρώσουμε το χρέος, εάν συμβούν δύο πράγματα: πρώτον, να ξεκινήσει αμέσως η οικονομική ανάκαμψη. Τα τωρινά μέτρα της οικονομικής πολιτικής μάς υποβάλλουν σε μια όλο και πιο βαθιά ύφεση. Δεύτερον, πρέπει να αξιοποιήσουμε την τεράστια ποσότητα δημόσιων περιουσιακών στοιχείων που μένουν ανεκμετάλλευτα. Υπογραμμίζω, όμως, ότι η αξιοποίηση δεν σημαίνει την πώληση περιουσιακών στοιχείων. Το ξεπούλημα δεν αποτελεί επιλογή για μας.

Η συνέντευξη κλείνει με την ερώτηση του πώς θα βγουν από αυτή την κατάσταση οι περιφερειακές χώρες της Ευρώπης, με τον Αντώνη Σαμαρά να αποφαίνεται:

-Δουλεύοντας σκληρά, αλλάζοντας τα πάντα γύρω μας και διατηρώντας τον μοναδικό μας χαρακτήρα। Θα καθιερώσουμε ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα μας ταιριάζει: ανοιχτό, ανταγωνιστικό, γεμάτο ήλιο, κοινωνικά δίκαιο και οικονομικά αποτελεσματικό. Πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας. Καταλαβαίνω ότι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν τις χώρες μας με σκεπτικισμό. Μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την αντίληψη. Δε χρειαζόμαστε σωτήρες. Ο νότος της Ευρώπης είναι το καλύτερο μέρος του κόσμου για να ζήσει κανείς.

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου