Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Το «δεν πληρώνω» εναντίον του … «δεν εισπράτω»

Το «δεν πληρώνω» εναντίον του … «δεν εισπράτω»

Στις σημερινές ελληνικές συνθήκες τα κινήματα «ανυπακοής» δεν προσφέρουν κάτι ουσιώδες στο κοινωνικό σύνολο.

Από τα γεγονότα αποδεικνύεται ότι ούτε η κυβέρνηση προσφέρει, καθώς όχι μόνον δεν λύνει αλλά αντιθέτως εντείνει προβλήματα με τις επιλογές της.

Αντιμετωπίζει την κατάσταση με την ίδια προχειρότητα όπως και τα εν λόγω κινήματα.

Αυτές τις ημέρες βρίσκονται αντιμέτωπα δύο νέα κινήματα: το «δεν πληρώνω – δεν πληρώνω» εναντίον τού «δεν εισπράττω – δεν εισπράττω».

Οι «τζαμπατζήδες», όπως τους ονόμασε η κυβέρνηση, εναντίον των «ανυπάρκτων», όπως ονομάζουμε εμείς τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα έπρεπε να υπάρχουν.

Από τη μια έχουμε λοιπόν αυτούς που αποδεδειγμένα παρανομούν και από την άλλη αυτούς που αποδεδειγμένα δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, να εισπράξουν. Δεν καταβάλλουν δε καμία προσπάθεια να ελέγξουν.

Και τι κάνουν; Εχοντας ως δεδομένο ότι το 40% των επιβατών δεν πληρώνει, η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει την τιμή στα εισιτήρια στο ίδιο ποσοστό για να ισοφαρίσει τη χασούρα. Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατέφυγε στην εύκολη λύση.

Οπως ακριβώς και με τη φοροδιαφυγή, που το 2010 έφθασε τα 2 δισ. ευρώ. Αντί να βρει τους δράστες και να μαζέψει τα οφειλόμενα, αύξησε τρεις φορές τον ΦΠΑ.

Η κυβέρνηση ας αφήσει επιτέλους τις εύκολες λύσεις και ας κάνει με αποτελεσματικό τρόπο τη δουλειά της, χωρίς να στέλνει το λογαριασμό της ανεπάρκειας στους πολίτες.

πηγη:www.politis-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου