Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Τα spreads ανέβηκαν, τα μέτρα (πάλι) απέτυχαν!

Άνοδος του επιτοκίου των ελληνικών ομολόγων.

(ή αλλιώς όσα μέτρα και αν παρθούν πάλι θα χρωστάμε περισσότερα)

Ένας από τους τελευταίους τίτλους της επικαιρότητας σε κάθε μέσο, είναι η εκτίναξη των spreads των ελληνικών ομολόγων λόγω της πτώσης του δείκτη του χρηματιστηρίου Αθηνών αλλά και γενικά λόγω της καθοδικής πορείας των ευρωπαϊκών αγορών από την άνοδο και ισχυροποίηση του Αμερικάνικου δολαρίου έναντι του ευρώ.

Τα ελληνικά spreads, λοιπόν, έφτασαν κοντά στις 1000 μονάδες βάσης από τα αντίστοιχα γερμανικά μία τιμή που είναι υψηλότερη ακόμη και από τα επίπεδα του Μαΐου 2010, δηλαδή πριν την ενεργοποίηση του μηχανισμού υποδούλωσης στήριξης.

Δηλαδή με απλά λόγια ανέβηκε το επιτόκιο με το οποίο δανειζόμαστε και άρα αυξάνονται οι τόκοι. Κοντολογίς, χρωστάμε περισσότερα από αυτά που προβλεπόταν να χρωστάμε άρα τα μέτρα για την οικονομία που πάρθηκαν (για ακόμη μία φορά) από την τροϊκανή κυβέρνηση δεν είχαν τον αντίκτυπο που αυτή περίμενε(;).
Λύσεις για την ελληνική οικονομία

Ή θα δανειστούμε ξανά ή θα παρθούν και άλλα μέτρα ή και τα 2 μαζί. Μία από τα ίδια δηλαδή. Γι’αυτό ακούγεται ολοένα και πιο πολύ η λύση της χρεωκοπίας ή/και της εξόδου απο το ευρώ.

Το λάθος της εισόδου στη Ευρωπαϊκή ένωση
Το ότι επιτέλους μετά από πάρα πολλά χρόνια ακούγεται ακόμα και από μέχρι πρόσφατα φανατικούς ευρωπαϊστές η φράση “μήπως τελικά ήταν λάθος που μπήκαμε στην Ευρωπαική ένωση;” είναι μια μεγάλη διαπίστωση του πόσο κακό μας έχει κάνει η κατασκευή αυτής της οικονομικής ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ πραγματικότητας που δημιουργήθηκε πολλά χρόνια νωρίτερα, με την υπογραφή του Κ. Καραμανλή και την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ πριν περίπου 30 χρόνια.

Τότε μας παρουσίαζαν το γεγονός αυτό ως το σημαντικότερο στην μεταπολιτευτική ιστορία ενώ στην ουσία ηταν το άνοιγμα των ασκών του Αιόλου. Μας έλεγαν οτι χωρίς αυτή την υπογραφή θα είχαμε καταστραφεί. Η υπογραφή αυτή όμως ήταν η ολοκληρωτική οικονομική εξάρτηση στα πλαίσια της δημιουργίας ενός Matrix που θα μας περνούσε λουριά στο λαιμό. Το να μας απαγορεύουν να εξάγουμε την ολότητα των προιόντων μας (π.χ. αν παράγουμε 100 κιλά πορτοκάλια μπορούμε να εξάγουμε μόνο τα 30 και είμαστε υποχρεωμένοι να εισάγουμε απο τους Ισπανούς και 10 ακόμα κιλά με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα 70 να πηγαίνουν στα σκουπίδια, γιατί κι εμείς πόσα απ αυτά θα φάμε… Ακόμα θυμάμαι στις αρχές του 90 που μας έδιναν τσάμπα χυμούς χείριστης ποιότητας ή κούτες από πορτοκάλια στο σχολείο - μέτρο που βέβαια καταργήθηκε άμεσα ως αποτυχημένο) είναι ουσιαστικά νεοφασισμός και τον ανεχόμαστε από τότε.

Το άδικο σύστημα αναδιανομής του πλούτου και η οικονομική κατοχή γίνονται καθαρά για την γεωπολιτική εκμετάλλευση και έλεγχο της χώρας μας.

Η δυναμική της χώρας είναι τεράστια. Το οτι μας έχουν ανάγκη για γεωπολιτικούς λόγους είναι γεγονός. ότι θέλουν να ελέγχουν τα προϊόντα μας είναι επίσης γεγονός.

Αυτό όμως είναι το σύστημα στο οποίο ΔΕΝ αντιδρούμε...Εξαγοράζει τους πολιτικούς, δίνουν ΟΤΕδες και ότι κερδοφόρο υπάρχει σε ιδιώτες, μετά το κράτος χάνει έσοδα και το κυνηγάς να τα βρεί απο τα "κορόιδα" (δηλαδή τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους).

Ο Χίτλερ ήθελε να μας κατακτήσει με πόλεμο, εμείς αντισταθήκαμε σθεναρά (ακόμα και στην κατοχή) και τελικά βγήκε χαμένος. Οι σημερινοί πολιτικοί της Γερμανίας βρήκαν καλύτερο τρόπο που δεν χρειάζεται να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους.

Αν είχαμε μέχρι σήμερα κατοχή ποιά θα ήταν η αλλαγή; Οι Γερμανοί θα είχαν φύγει από μόνοι τους κάποια στιγμή έχοντας επιβάλει ένα καθεστώς αποικίας. Δηλαδή καμία διαφορά με τη σημερινή πραγματικότητα αφού κατέχουν ήδη τις τηλεπικοινωνίες μας, τα λιμάνια μας, τα αεροδρόμια μας, τα όπλικά μας συστήματα και έπεται συνέχεια...

Επίσης αυτό το “Η Ελλάδα και οι πολίτες της έχει παίξει κι έχει ήδη χάσει” που ισχυρίζονται πολλοί από τους υπεύθυνους της κατάστασής μας ομολογώ με μπερδεύει... Μόνη της; Χωρίς αντίπαλο; Μόνοι τους λαδώθηκαν οι της Siemens; Η Siemens δεν ήταν ο ένας συμβαλόμενος; Μόνοι τους λαδώθηκαν όσοι λαδώθηκαν για προμήθειες οπλικών συστημάτων; (Καλά τέτοια παραδείγματα μπορούμε να βρούμε άπειρα στην Ελλάδα των σκανδάλων και της ατιμωρησίας). Την αυθαιρεσία πχ περί συνύπαρξης στην ίδια εταιρία ΜΜΕ (και δηλαδή διαμορφωτών κοινής γνώμης) και κρατικών προμηθευτών ποιος την επέβαλε αν όχι η ΕΕ και τα μικροπολιτικά και κομματικά συμφέροντα ενάντια μάλιστα στους νόμους μας;

Η ατομική προσπάθεια, πέρα φυσικά από τη σωστή συμπεριφορά που επιβάλει η παιδεία και συνείδηση του καθενός και είναι ούτως ή άλλως δεδομένη, δε βλέπω να βγάζει πουθενά.

Οι συνιστάμενες των δυνάμεων, έχουν ωθήσει την επίσημη πολιτεία να κόβει λεφτά από τους φτωχότερους άδικα και να αναδιανέμει τον όποιο παραγόμενο πλούτο σε χέρια λίγων και εν προκειμένω σε χέρια που θα τον μεταφέρουν εκτός Ελλάδος και επομένως φορολόγησης, με αποτέλεσμα ο λόγος του ισοζυγίου τού εγχώρια παραγόμενου διά τον καταναλισκόμενο πλούτο να συρρικνώνεται συνεχώς. Η προσπάθεια ήταν και είναι οργανωμένη, είναι πλέον πασιφανές φαντάζομαι αυτό και φυσικά εκ φύσεως αυτοχρηματοδοτούμενη, αφού χασοσκόποι δεν υπάρχουν. Δε μας διαφεντεύουν τα ρομπότ όπως φοβόντουσαν οι δημιουργοί της λογοτεχνίας του σάιμπερπανκ αλλά το χρήμα.

Όμως όταν βλέπουμε να δημιουργούνται υπεραξίες τέτοιου μεγέθους, να γίνεται τέτοια οργανωμένη και άδικη αναδιανομή, εμείς που δεν έχουμε άλλη ελπίδα, γιατί καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια; Γιατί απαξιώνουμε τις οργανωμένες προσπάθειες αντίδρασης των αδυνάτων, αντί να τις ενισχύουμε;

Κι όμως συνεχίζουμε να βλέπουμε μια συνολική απαξίωση των πάντων, συνοδευμένη από ανυπαρξία προτάσεων, διάθεσης ανταλλαγής απόψεων, ελπίδας και εν τέλει δράσεων. Τα χάλια μας τα ξέρουμε πια και όσο καλά και να τα περιγράψει κάποιος, ελάχιστο έργο προσφέρει. Οι αντιδράσεις, οι προτάσεις και οι λύσεις απέναντι σ’ αυτά είναι που λείπουν.

Πάντως γεγονός είναι πως η παγκόσμια οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, δεν επιτρέπει σε χώρες σαν την Ελλάδα να σωθούν από μόνες τους. Προκειμένου να παίρνεις παράταση ζωής θα συμβιβάζεσαι όλο και περισσότερο με την εξάρτηση από αυτούς που σου δίνουν την παράταση ζωής. Μέχρι που θα ξεπουλήσεις τα πάντα, από πλούτο και εργασιακό μέλλον, μέχρι κουλτούρα και φυσικά την περίφημη εθνική κυριαρχία. Ή, μέχρι να ξυπνήσεις, σαν ένας άλλος Neo δηλαδή, και να έρθεις σε ρήξη, να αντιδράσεις.

Υγ. : Σε ένα τοίχο είδα ένα σύνθημα γραμμένο:
"5 μέρες τρως αγγούρι και το Σάββατο είσαι μούρη".
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να δει κανείς τη σημερινή πραγματικότητα από αυτόν διότι τόσο οι "γαλαζόπαιδες" πανηγύριζαν όταν βγήκε ο μπούλης και οι "φωστήρες" υπουργοί Οικονομίας του, όσο και οι "πρασινοφρουροί" όταν βγήκε τόσο το τεχνοκρατικό καρτούν Σημίτης που ξεκίνησε τη μπουρδελοποίηση της οικονομίας όσο και ο jumbo bebe Γιωργάκης που πρέπει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά (ή αλλιώς να μας ψήσει όλους μας στη φωτιά σαν κάστανα...).

Για να σας δω αμφότερους να πανηγυρίζετε τώρα που όσα μέτρα και αν παρθούν πάλι θα χρωστάμε περισσότερα!

πηγη:www.ramnousia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου