Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Κ. Χαρδαβέλλας: “Τα spread θα έπεφταν στις 500 μονάδες βάσης”

undefined


Η ποσότητα φυσικού αερίου που υπάρχει στο ελληνικό υπέδαφος, μπορεί να παρέχει ενεργειακή αυτονομία για τουλάχιστον 100 χρόνια.

Η αποκάλυψη δια στόματος Κώστα Χαρδαβέλλα, οι έρευνες του οποίου έχουν αναδείξει τις απίστευτες ενεργειακές δυνατότητες της χώρας μας, έγινε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

Αυτό που έχει ωστόσο ιδιαίτερη αξία, είναι η επισήμανση ότι αν γινόταν γνωστή η ύπαρξη του ορυκτού πλούτου, τα spread θα έπεφταν στις 500 μονάδες από 800-900 που είναι σήμερα.

Παράλληλα, ο Κώστας Χαρδαβέλλας αναφέρθηκε στα ύψους 20 και πλέον δισ. ευρώ κοιτάσματα χρυσού που υπάρχουν στη Μακεδονία αλλά και τα άλλα ορυκτά μεταλλεύματα, αντίστοιχης αξίας.

Ο γνωστός δημοσιογράφος αποκάλυψε επίσης ότι η Λιβύη κάνει ήδη γεωτρήσεις στην ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και υπογράμμισε την ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να ορίσει την ΑΟΖ.

Εξήρε επίσης τις προσπάθειες του υφυπουργού Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Μανιάτης, να ξεκινήσουν τα έργα εξόρυξης του πλούτου που υπάρχει στο ελληνικό υπέδαφος.

Αναφορικά τέλος με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το πώς η γειτονική χώρα επηρεάζει τις αποφάσεις της Ελλάδας, ο κ. Χαρδαβέλλας τόνισε ότι η Τουρκία είναι ένας ψευτοτσαμπουκάς, που αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε στη θέση της.

πηγη:www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου