Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ένταση και μικροεπεισόδια στη Θεσσαλονίκη

undefined

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010, 18:45

Με μαζικές διαδηλώσεις, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα εξέφρασαν και στη Θεσσαλονίκη την αντίθεσή τους στα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Ύστερα από προσυγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις πρωινές ώρες σε κομβικά σημεία της πόλης, και γύρω στις 12:00 το μεσημέρι, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τη Γ.Γ. Μακεδονίας- Θράκης, μέσω κεντρικών οδών, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας άγνωστοι προκάλεσαν φθορές κυρίως σε τζαμαρίες καταστημάτων.

Μεγάλη ένταση επικράτησε κατά την άφιξή τους στη Γενική Γραμματεία, καθώς ομάδα διαδηλωτών αποπειράθηκε να σπάσει τα προστατευτικά κάγκελα που περικλείουν το κτήριο, ενώ ορισμένοι από αυτούς επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο. Ωστόσο, έπειτα από επέμβαση των αστυνομικών, οι διαδηλωτές απωθήθηκαν.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, από τα επεισόδια, που έληξαν περίπου στις 14:30, τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί και δύο διαδηλωτές, που μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα σε νοσοκομείο, ενώ υπήρξαν 20 προσαγωγές.

Ορισμένοι διαδηλωτές μετέβησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων, ενώ λίγη ώρα αργότερα διαλύθηκαν ησύχως.

πηγη:www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου