Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Έλλειψη χρημάτων… στάση εμπορίου και στη Λάρισα

Σε απόγνωση έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες κι οι έμποροι στη Λάρισα, καθώς η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της πόλης συνεχίζει να είναι απογοητευτική και να οδηγεί σε αναστολή λειτουργίας πολλά από αυτά, αυξάνοντας, περαιτέρω, την ήδη υψηλή ανεργία τοπικά. Η έλλειψη… χρημάτων οδήγησε σε «στάση εμπορίου» και το Νοέμβριο, στη διάρκεια του οποίου η υποχώρηση του τζίρου έσπασε νέο ρεκόρ. Οι εκτιμήσεις παραγόντων της λαρισινής αγοράς προσδιορίζουν τη μείωση των πωλήσεων, μεσοσταθμικά, στο περίπου 40%, έναντι των επιδόσεων που είχαν καταγράψει τα εμπορικά καταστήματα τον ίδιο μήνα πέρυσι. Συνεπεία της εξέλιξης αυτής, όπως ήταν φυσικό, σε πολλές περιπτώσεις έχει γίνει μείωση και στο προσωπικό των επιχειρήσεων.

Το ήδη βαρύ κλίμα καθιστά «ασήκωτο» το γεγονός ότι και οι προσδοκίες ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς βρίσκονται στο «ναδίρ», αφού με «κουτσουρεμένα» δώρα στους μισθούς του Δημοσίου και ανύπαρκτο αγροτικό εισόδημα, η αγοραστική κίνηση εκτιμάται ότι θα είναι πολύ χαμηλή.

Στο μεταξύ την πλήρη αντίθεσή τους εκφράζουν οι έμποροι της Λάρισας στην κίνηση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών να «συνεργαστεί» με τη Νομαρχία Αθηνών για λειτουργία των καταστημάτων στο κέντρο της πρωτεύουσας την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου, με τον τοπικό εμπορικό σύλλογο να σημειώνει με νόημα ότι «δεν λείπουν ώρες, χρήματα λείπουν από την αγορά και τους καταναλωτές». Υπενθυμίζεται ότι η νομοθεσία προβλέπει για φέτος τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων για μία Κυριακή, στις 19 Δεκεμβρίου και αυτό υποστηρίζει και η ΕΣΕΕ, η οποία έχει προγραμματισμένη συνεδρίαση στις 12 Δεκεμβρίου στη Λάρισα.

πηγη:voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου