Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Έξοδο από την Ευρωζώνη δείχνει ο Πορτογάλος Υπ. Εξωτερικών

Όπως τόνισε ο υπουργός Λουίς Αμάντο, η αντιπολίτευση και η κυβέρνηση πρέπει να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση μιας «ακραίας κατάστασης»

undefined
Η αδυναμία να σχηματιστεί μια κυβέρνηση ευρέως συνασπισμού που θα αντιμετωπίσει την χρηματοπιστωτική κρίση θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα η Πορτογαλία να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ, δηλώνει ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη του. Όπως τόνισε ο υπουργός Λουίς Αμάντο, η αντιπολίτευση και η κυβέρνηση πρέπει να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση μιας «ακραίας κατάστασης».

«Πιστεύω ότι τα πολιτικά κόμματα κατανοούν ότι η άλλη εναλλακτική λύση για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι τελικά η αποχώρηση από το ευρώ» τόνισε ο κ. Αμάντο, υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι μια κατάσταση που αναπόφευκτα θα τους αναγκάσουν οι αγορές.

Η Πορτογαλία αντιμετώπισε μια απότομη απώλεια της εμπιστοσύνης των επενδυτών τις τελευταίας εβδομάδες, καθώς οι ανησυχίες για μια άλλη χώρα της ζώνης του ευρώ, την Ιρλανδία, εντάθηκαν για τον προϋπολογισμό της, σπρώχνοντας τα ομόλογα της χώρας σε κλείσιμο με τα υψηλότερα επιτόκια αφότου η χώρα εντάχθηκε στη ζώνη του ευρώ.

πηγη:voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου