Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Σάντος: Άπληστες οι αγορές

Πήραμε σκληρά μέτρα, επιβάλλαμε θυσίες, όμως δεν γνωρίζουμε ποτέ τί επιπλέον θα απαιτήσουν οι αγορές υποστήριξε

undefined
«Οι αγορές έχουν γίνει άπληστες» δήλωσε σε συνέντευξή του ο πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Φερνάντο Τεϊξέιρα δος Σάντος, που χθες παρουσίασε έναν προϋπολογισμό λιτότητας για το 2011.

«Υπάρχει μία μορφή απληστίας των αγορών όσον αφορά τα μέτρα αυτής της φύσης (της λιτότητας)» δήλωσε ο υπουργός στην εφημερίδα Publico. «Πήραμε σκληρά μέτρα, επιβάλλαμε θυσίες, όμως δεν γνωρίζουμε ποτέ τί επιπλέον θα απαιτήσουν οι αγορές και ίσως μας πουν ότι αυτά (που κάναμε) δεν είναι αρκετά. Ότι θέλουν κι άλλα, όμως δεν μπορώ να δω τί άλλο μπορούμε να κάνουμε» πρόσθεσε.

Υπό την πίεση των αγορών και των Βρυξελλών η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Πορτογαλίας αναγκάστηκε να παρουσιάσει έναν προϋπολογισμό που εξασφαλίζει τη μείωση του δημοσιονομικού χρέους της χώρας από το 7,3% του ΑΕΠ που είναι φέτος στο 4,6% στο τέλος του 2011. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2011 προβλέπει αύξηση των φόρων, τη μείωση πολλών κοινωνικών και οικονομικών προνομίων καθώς και ένα ευρύ πρόγραμμα μείωσης δαπανών.

«Το σύνολο αυτών των μέτρων είναι αρκετά δυνατό ώστε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα της αποφασιστικότητάς μας να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση» σημείωσε ο κ. Σάντος.

πηγη:voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου