Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Εγγονός ενός πηδαλιούχου του “Ελλάς” εκμυστηρεύεται διαφθορά στο κράτος

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Δεν θα χρειαστεί να βγει εγγονός του σημερινού επικεφαλής του Eurogroup για να μας αποκαλύψει μετά από πολλές δεκαετίες ότι ο παππούς του τού εκμυστηρεύτηκε την ομολογία ΄Ελληνα πρωθυπουργού “Κυβερνώ ένα διεφθαρμένο κράτος”. Σαν την εγγονή του ανθυποπλοίαρχου του υπερπολυτελέστατου υπερωκεάνιου “Τιτανικός”, ο οποίος της εκμυστηρεύτηκε κάποτε ότι το 1912 χάθηκαν κάπου 1517 ζωές από λάθος δικό του. Με την εξήγηση ότι υπήρχαν δύο συστήματα πλοήγησης, αντίθετα το ένα με το άλλο, δηλαδή ότι με το “όλο δεξιά στο ένα σύστημα έπρεπε να στραφεί δεξιά το πηδάλιο, ενώ με το άλλο σύστημα όλο αριστερά”. Με τον δυστυχή πηδαλιούχο να μπερδευτεί, να γυρίσει το τιμόνι στη λάθος κατεύθυνση βάσει του παλιού συστήματος και να συγκρουστεί το σκάφος με το παγόβουνο.

Η πρόφαση ότι ο παππούς δεν είπε την αλήθεια τότε, προφανώς για να μη πτωχεύσουν οι πλοιοκτήτες και πολλοί συνάδελφοί του να μείνουν χωρίς δουλειά, είναι σαν τις κωλοτούμπες του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να δικαιολογήσει πώς ακριβώς το είπε ο δικός μας πρωθυπουργός. Με άλλα λόγια, προφάσεις εν αμαρτίαις ... Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Βγήκε ο πηδαλιούχος του σκάφους “Ελλάς” και τόλμησε να ομολογήσει την αλήθεια για να μη πέσουμε πάνω στο παγόβουνο της πτώχευσης. Σημασία δεν έχει πώς το απέδωσε ο πρόεδρος του Eurogroup. Σημασία έχει ότι ο (οποιοσδήποτε) πρωθυπουργός παραδέχτηκε κάπως έτσι την αλήθεια. Περιφραστικά ότι έχει στα χέρια του το πηδάλιο ενός διεφθαρμένου κράτους. Διεθνώς πάμε φουλαριστοί να γίνουμε σχήμα λόγου, ξέρετε... όπως λέμε “Η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου” αντί για Ιαπωνία.

Τώρα, αν το τιμόνι, στην προκειμένη περίπτωση το μνημόνιο, μας ρίξει πάνω σε ύφαλο ή περάσουμε ξυστά, αυτό θα φανεί αργότερα (κατά το αργότερα αργότερα, φανήκανε δυό κότερα). Μέχρι τότε οι επιβάτες του υπερωκεάνιου “Ελλάς” πρέπει να χωνέψουν ότι λιγοστεύουν τα ταξίδια αναψυχής, διαφορετικά η χύτρα θα εκραγεί και όποιον πάρει ο χάρος. Και για να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, είμαστε αυτό που είμαστε εδώ και πολλές δεκαετίες. Απλώς δεν χορεύαμε παρέα με τους ξένους γείτονές μας. Μας άφηναν στο δικό μας ρυθμό, για να μας απομυζούν (βλέπε Γερμανία, Γαλλία και πάει λέγοντας). Καραμπινάτη οικονομική εκμετάλλευση, αφού στις τράπεζες των χωρών αυτών έχουμε φεσωθεί μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο.

Κάποιοι δεν αποκλείουν να βγει κάποτε ένα εγγονάκι των Παπανδρέου, Καραμανλή (οσονούπω προσθέστε και Μητσοτάκη) αποκαλύπτοντας κι άλλες εκμυστηρεύσεις των παππούδων τους για την διαφθορά. Πάντα η φαντασία συμβαδίζει με την επικαιρότητα, άσχετα αν εμείς δεν θα είμαστε στον μάταιο αυτό κόσμο για να την ζήσουμε. Μέχρι τότε οι υπεύθυνοι του “Ελλάς”, όπως και οι πλοιοκτήτες του “Τιτανικού”, θα έχουν σκαπουλάρει τις ευθύνες. Αλίμονο στις εκατοντάδες χιλιάδες που θα μείνουν στον ωκεανό της δυστυχίας χωρίς δουλειά. Παλεύοντας με τα κύματα μήπως και βγουν στη στεριά. Διαφθορά είναι να μη λες την αλήθεια, όπως ο πηδαλιούχος. Όχι όταν ομολογείς την αλήθεια, όπως ένας πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου