Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Εξοικονόμηση 5 δισ. € ετησίως με τρεις κινήσεις

Έως και 5 δισ. ευρώ ετησίως θα μπορούσε να εξοικονομεί η Ελλάδα μέσα από τρεις νέες ηλεκτρονικές πλατφόρμες του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρει σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Dow Jones Newswires ο ειδικός γραμματέας ηλεκτρονικού σχεδιασμού του υπουργείου Αντώνης Μαρκόπουλος. Οι τρεις ηλεκτρονικές πλατφόρμες αφορούν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τους διαγωνισμούς προμηθειών του δημοσίου και την εμπορεία καυσίμων. Όπως ανέφερε ο κ. Μαρκόπουλος, η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο και από το νέο έτος θα εφαρμοστεί σε όλα τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης.
Επίσης, η πλατφόρμα για την αγορά καυσίμων θα έχει εφαρμογή από το πρώτο τρίμηνο του 2011 στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται το 80% των πρατηρίων καυσίμων, ενώ η πλατφόρμα για τις δημόσιες προμήθειες θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο, ώστε οι πρώτοι διαγωνισμοί να αρχίσουν να υλοποιούνται μέσω αυτής από το 2011.
"Υπάρχουν αντιδράσεις από διάφορες ομάδες συμφερόντων, αλλά έχουμε την πολιτική βούληση να προχωρήσουμε αυτές τις αλλαγές και να προστατεύσουμε του φορολογουμένους, υποχρεώνοντας τους εμπλεκομένους να ενταχθούν στις νέες ηλεκτρονικές πλατφόρμες", σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος.
Μεταξύ άλλων, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κάνει αναφορά στην έμφαση της κυβέρνησης για την ανάπτυξη κλάδων όπως η πράσινη ενέργεια. "Προσπαθώ να φέρω στη δημόσια διοίκηση την κοινή λογική του ιδιωτικού τομέα κι έναν τεχνοκρατικό τόνο υπό πολιτική ομπρέλα. Η κυβέρνηση δεν δαιμονοποιεί την επιχειρηματικότητα, και θα επενδύσουμε στην νέα ψηφιακή εποχή ως μία διέξοδο από την κρίση", σημειώνει.

πηγη:makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου