Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Στα 14,172 δισ. ευρώ το ταμειακό έλλειμμα στο 8μηνο

Σε 14,172 δισ. ευρώ ανήλθε το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης, σε ταμειακή βάση, την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Κρατικού Προϋπολογισμού - Τακτικός Προϋπολογισμός και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων - ανήλθαν σε 376,04 εκατ. ευρώ, ενώ, αντιστοίχως, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορέων εκτός Κεντρικής Κυβέρνησης εκτιμώνται σε 7,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5,3 δισ. ευρώ αφορούν σε παλιές οφειλές των νοσοκομείων. Οι οφειλές αυτές έχουν ήδη ρυθμιστεί με τον Ν. 3867/2010 και έχει ξεκινήσει η αποπληρωμή τους, ενώ η αποπληρωμή των υπολοίπων οφειλών ως το τέλος του έτους έχει ήδη συνεκτιμηθεί στην πρόβλεψη για το έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης του 2010.

Το Υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε, σήμερα, για πρώτη φορά, μηνιαία στοιχεία για το έλλειμμα και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2010 και, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, τα στοιχεία αυτά θα επικαιροποιούνται και θα δημοσιοποιούνται από εδώ και στο εξής κάθε μήνα.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει αναλάβει την ευθύνη της συλλογής, επεξεργασίας και δημοσιοποίησης αυτών των στοιχείων από κάθε διαθέσιμη σήμερα πηγή, όπως η Τράπεζα της Ελλάδας, η Ελληνική Στατιστική Αρχή και οι αρμόδιες υπηρεσίες των Yπουργείων και των φορέων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

πηγη:imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου