Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Eurobank: Μην περιμένετε οι τράπεζες να οδηγήσουν σε ανάπτυξη τη χώρα - Ποιοι ξένοι εμπιστεύονται το ΧΑ

«Μην περιμένετε οι τράπεζες να οδηγήσουν σε ανάπτυξη τη χώρα. Οι τράπεζες θα υποστηρίξουν τα ισχυρά επιχειρηματικά σχήματα που θα ξαναδημιουργήσουν πλούτο στη χώρα»... Αυτό δηλώνει στο www.bankingnews.gr ο πρόεδρος της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής εταιρίας της Ελλάδας ο κ. Κώστας Μητρόπουλος τονίζοντας ότι «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από αμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια και κεφάλαια της Νοτιοανατολικής Ευρώπης να επενδύσουν σε εταιρίες-ηγέτες του Ελληνικού χρηματιστηρίου».
Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Eurobank Equities ήδη έχουμε εντοπίσει και συνεργαζόμαστε με ελληνικές εταιρίες που οι εξαγωγές τους ξεπερνούν το 70% ενώ υπάρχει μία εταιρία που εξάγει κυριολεκτικά το 99%».
Είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα της ανάπτυξης που θα προέλθει από τις υγιείς επιχειρήσεις. Η χρηματιστηριακή έχει επιλέξει για φέτος στο χαρτοφυλάκιο κύριων επενδυτικών επιλογών 5 μετοχές όπου οι 4 από τις 5 έχουν θετική απόδοση.
Η Coca Cola ενισχύεται 49%, η Μέτκα 14%, η τράπεζα Κύπρου 17%, η ΕΥΑΘ 14% και αρνητική απόδοση έχει ο Ελλάκτωρας σε ποσοστό -17%.
Σύμφωνα με τον κ. Καλαντζή «η έλλειψη παροχής ρευστότητας από τις τράπεζες σε συνδυασμό με την ύφεση και τον ήδη υψηλό δανεισμό των επιχειρήσεων σε μία περίοδο που οι πωλήσεις βρίσκονται υπό πίεση, αναμένεται να οδηγήσουν πολλές εταιρίες σε αναζήτηση συμμαχιών και συγχωνεύσεων». Ο επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της Eurobank Equities τονίζει ότι «η τάση για συγχωνεύσεις θα ενισχυθεί και λόγω του «κατακερματισμένου» χαρακτήρα των περισσοτέρων κλάδων της ελληνικής οικονομίας, κυρίως σε τομείς που έχουν επηρεαστεί ιδιαιτέρως από την κρίση(π.χ. λιανεμπόριο, τουρισμός, κατασκευές). Η τάση για συγκέντρωση και αύξηση του μεριδίου των μεγάλων παικτών θα είναι επίσης έντονη σε αμυντικούς τομείς όπου μπορούν εύκολα να προκύψουν συνέργειες (π.χ. γαλακτοβιομηχανίες).

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου