Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Θεσσαλονίκη: Δεν πουλήθηκε ούτε ένα καινούργιο διαμέρισμα σε έξι μήνες!

Μεταχειρισμένο ήταν το 100% των ακινήτων που μεταβιβάστηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα το 73% αυτών είχε ξεπεράσει τα 30 έτη ζωής. Την ίδια ώρα, στο σύνολο της χώρας μόλις το 10% των αγοραστών έριξαν ψήφο εμπιστοσύνης στα νεόδμητα, ενώ στην Αττική το ποσοστό αυξήθηκε φτάνοντας το 16%. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την πανελλαδική έρευνα της Re/max Ελλάς για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Η ίδια έρευνα μάλιστα διαπιστώνει ότι το τελευταίο διάστημα οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους -με ακόμη μεγαλύτερη ένταση σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια- σε παλαιά ακίνητα, που πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές έναντι των νεόδμητων, τα οποία παρά την ύφεση διατηρούν τις τιμές τους ακόμα σε μάλλον υψηλά επίπεδα.
Βάσει των στοιχείων που προκύπτουν από τις πωλήσεις του δικτύου της Re/max Ελλάς, η μείωση των τιμών πώλησης των νεόδμητων αλλά και των παλαιών ακινήτων άγγιξε το 15% έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.
Παράλληλα, όπως προκύπτει από τη μελέτη της Re/max Ελλάς, οι συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν μέσα από το πανελλαδικό δίκτυό της παρουσίασαν κάμψη 11,6%, ακολουθώντας τη γενικότερη πορεία της κτηματαγοράς.

Στροφή σε μικρές κατοικίες
Κατοικίες που εκτείνονται σε 71 έως 90 τ.μ. επέλεξαν τρεις στους δέκα Θεσσαλονικείς (35%), ενώ δύο στους δέκα (22%) προτίμησαν μικρότερες κατοικίες, από 51 έως 70 τ.μ. Σημαντικό ήταν το ποσοστό εκείνων (19%) που κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους αγόρασαν... καμαρούλες μια σταλιά (έως 50 τ.μ.), ενώ μόλις το 8% αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά ενός ιδιαίτερα άνετου διαμερίσματος (171 τ.μ. και άνω).

ΠΗΓΗ:makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου