Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Wind: Πιο κοντά στην απόκτηση του ελέγχου οι πιστωτές

Μια ομάδα από τους πρωτεύοντες πιστωτές της Wind Hellas φέρεται να εντείνει τις προσπάθειες για την απόκτηση του ελέγχου της εταιρείας μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζει.

Οι πιστωτές ανώτερης εξασφάλισης φέρεται να έχουν συμφωνήσει να σταματήσουν να διαπραγματεύονται τα ομόλογα της εταιρείας, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Όπως σημειώνεται η ομάδα θα συμφωνήσει να μην διαπραγματεύεται ομόλογα της Wind Hellas με αντάλλαγμα την παροχή πρόσβασης σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία. Η κίνηση αντανακλά ένα νέο βήμα στη διαδικασία πώλησης της Wind Hellas η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει αυστηρά μέτρα λιτότητας για τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος, σχολιάζει το Dow Jones Newswires.

Η εταιρεία, η οποία ανήκει στην Weather Investments, ένα επενδυτικό όχημα που ελέγχεται από τον Αιγύπτιο επιχειρηματία Naguib Sawiris, ανακοίνωσε την Δευτέρα τα αποτελέσματα της για το β΄ τρίμηνο του έτους.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι αγοραστές διεξάγουν νομικό και οικονομικό έλεγχο στην εταιρεία με τη διορία για την υποβολή προσφοράς να έχει οριστεί για τις 15 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το Dow Jones οι πιστωτές ανώτερης εξασφάλισης -που περιλαμβάνουν τα hedge funds Anchorage Advisors, Mount Kellett Capital Management, Taconic Capital, Angelo Gordon και Eton Park Capital Management- ενδεχομένως να αποκτήσουν τον έλεγχο της εταιρείας μέσω της ανταλλαγής χρέους με μετοχές, πιθανώς σε συνεργασία με επενδυτή που θα καταβάλει μετρητά.
ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου