Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Στην αντεπίθεση θέλει να περάσει η Ελλάδα - Εξετάζεται μεγάλο road show στο Λονδίνο με Παπακωνσταντίνου και Τρόικα

Ένα από τα κρισιμότερα road show στην ιστορία της Ελλάδος στο εξωτερικό σχεδιάζει να πραγματοποιήσει το δημόσιο.
Σύμφωνα με ορισμένες πηγές στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση ο υπουργός Οικονομικών με εκπροσώπους της Τρόικα να πραγματοποιήσουν μια μεγάλη παρουσίαση σε διεθνής επενδυτές την ελληνική οικονομία...
Μια παρουσίαση τύπου Greek day δηλαδή να συγκεντρώσουν 200-300 ξένους επενδυτές, εκπροσώπους μεγάλων οίκων , θεσμικούς, funds managers ώστε να παρουσιάσουν το έργο που έχει παραχθεί στην Ελλάδα.
Η παρουσίαση αυτή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί προφανώς πριν την χορήγηση της τρίτης δόσης που αποτελεί και ζητούμενο και εφόσον βελτιωθεί η πορεία εσόδων.
Το αδύνατο σημείο της ελληνικής οικονομίας είναι τα έσοδα εκεί πάσχει ο μηχανισμός και εκεί εστιάζεται η Τρόικα.
Αν υλοποιηθεί αυτή η μεγάλη παρουσίαση με την παρουσία και της Τρόικα προφανώς η χώρα θα αποκτήσει άλλη δυναμική άλλο momentum.
Ωστόσο ενώ αυτή η μεγάλη παρουσίαση εξετάζεται το ελληνικό δημόσιο θα έχει την δυνατότητα να πραγματοποιήσει παρουσιάσεις σε road show στο Λονδίνο , στον Hong Kong και στην Δρέσδη.
Το ελληνικό χρηματιστήριο πραγματοποιεί στο τέλος του α΄ δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου παρουσιάσεις στο Λονδίνο και έχει ζητηθεί και στον ΟΔΔΗΧ να παραβρεθεί.
Ωστόσο η Γερμανική τράπεζα Dresdner bank πραγματοποιεί μεγάλο road show στην Δρέσδη. Eπίσης υλοποιείται ένα ευρύτατο road show στο Hong Kong στην Κίνα.
Το ελληνικό δημόσιο πάντως θα παρουσιασθεί σε ορισμένα εξ αυτών ενώ βαρύτητα δίνει στο μεγάλο road show με Παπακωντσαντίνου και Τρόικα.
Η προηγούμενη παρουσίαση ήταν θετική επέδρασε θετικά στην αγορά και το ελληνικό δημόσιο θέλει να την επαναλάβει υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρξει βελτίωση στα έσοδα.
Η Ελλάδα θέλει να βγει από την διεθνή επενδυτική απομόνωση. Συν τοις άλλοις από τον Σεπτέμβριο θα υλοποιεί μηνιαίες δημοπρασίες εντόκων γραμματίων με στόχο να αντλεί από 1,5 έως 2 δις ευρώ σε μηνιαία βάση.
Είναι σαφές ότι στην Κυβέρνηση κατανοούν ότι πρέπει να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ενώ επιχειρείται μια προσπάθεια ώστε να σταθεροποιηθεί η οικονομία, το κλίμα που έχουν διαμορφώσει πολλοί ξένοι επενδυτές προφανώς και δεν βοηθάει αυτή την προσπάθεια της οικονομίας.
Από τις επαφές που έχουν επιτελείς στο Υπουργείο οικονομικών με πολλούς ξένους αλλά και η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί σε διεθνή επενδυτικά χαρτοφυλάκια εξάγεται το συμπέρασμα ότι η ακόμη μέρος των ξένων υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου