Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Προς αποχώρηση η Coca Cola 3E;

Αν οι δραστηριότητες μεταφερθούν σε άλλες αγορές, θα οδηγηθούν στην ανεργία 2.500 εργαζόμενοι

Το ενδεχόμενο να μετακομίσει σε πιο πρόσφορες αγορές φέρεται να μελετά η βιομηχανία-κολοσσός Coca Cola 3E λόγω των οικονομικών μέτρων και της διπλής φορολόγησης. Εξάλλου, το προειδοποιητικό μήνυμα από τη διοίκηση της εταιρείας προς την κυβέρνηση ήρθε με τη συνέντευξη του διευθύνοντα συμβούλου της Coca Cola 3E, κ. Δώρου Κωνσταντίνου στο Reuters, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει το φορολογικό καθεστώς και να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες που ενισχύουν την ανάπτυξη.

«Δεν είναι λογικό να περιμένει κανείς ότι η 3Ε και άλλες εταιρίες με σημαντικές δραστηριότητες εκτός Ελλάδας θα συνεχίσουν να φέρνουν τα κεφάλαια στη χώρα, να καταβάλλουν το 40% και να διανέμουν το υπόλοιπο», τόνισε ο κ. Κωνσταντίνου.

Η διοίκηση Δαυίδ φέρεται να δέχεται διαρκείς πιέσεις από τους μετόχους της εξαιτίας των απωλειών που προκύπτουν από τη διπλή φορολόγηση. Σε περίπτωση που οι πιέσεις αποδώσουν και ο Γ. Δαυίδ αποφασίσει να αποχωρήσει από την Ελλάδα και να μεταφέρει τις δραστηριότητες σε άλλες αγορές τότε η κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη με έναν εφιάλτη, καθώς θα οδηγηθούν στην ανεργία 2.500 εργαζόμενοι που δουλεύουν σε επτά εργοστάσια της εταιρείας ανά την Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείεται και άλλες μεγάλες βιομηχανίες (όσες απέμειναν) να ακολουθήσουν τον δρόμο που θα ανοίξει η Coca Cola 3E.
ΠΗΓΗ:voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου